· 

Uit de rolstoel, op de fiets

De Nederlandse vrouw Jannecke Vlot had bijna 18 jaar lijden achter de rug toen haar man Teus haar op 5 maart 2007 in haar rolstoel op het podium van de christen-charismatische gemeenschap Living Word Church duwde.
   Toen Jan Zijlstra, voorganger van de kerk, haar zag, zei hij het volgende:  "Vandaag zal er een wonder van God gebeuren, dat overal ter wereld zal worden gehoord.
   Wat er toen gebeurde, is hier te zien:

Deze wonderbaarlijke genezing zorgde in Nederland voor veel beroering en er begon een debat over hoe "echt" zulke gebedshelingen waren. Tot slot voelde ook de ziekenhuisleiding van het Erasmus Medisch Centrum zich genoodzaakt om een standpunt in te nemen. Een officiële woordvoerder zei:
 "Er is geen medische verklaring voor de genezing van Janneke Vlot. Het is een medisch wonder"

Achttien jaar eerder had mevrouw Vlot een rechterknieblessure opgelopen die uitgroeide tot een permanente pijn (RSD) en van haar leven een levende hel maakte. Ze had ook rugproblemen door veelvuldig liggen, pijnlijke onderzoeken en behandelingen, en een vrachtwagenlading medicijnen die ze in de loop der jaren ingeslikt.
   Drie jaar voor haar genezing was ze fysiek en emotioneel aan het eind: "Ik voelde de dood in mijn lichaam". Maar in plaats van op te geven, begon ze God intensief te zoeken in gebed.

En Hij leidde hen - naar hun eigen overtuiging - de kerk van dominee Jan Zijlstra binnen.
     Verbazingwekkend in dit verband is een verklaring van haar huisarts Dick Kruitjof, die officieel bevestigde en voegde de remedie in 2009:
   "In de namiddag (na de genezingsdag) ging ik naar haar toe. Het verbaasde me dat ze met dezelfde kracht rondliep, hoewel ze haar beenspieren jarenlang nauwelijks had bewogen. Ook, sindsdien zijn de hoge dosissen pijnstillers, met inbegrip van morfine, niet meer nodig.".

Hoe dit genezingswonder geëvalueerd moet worden, wordt natuurlijk aan iedereen overgelaten. Maar voor Jannecke Vlot, haar man en de twee kinderen betekende 5 maart 2007 een radicaal nieuw begin. De rolstoel landde in een boom voor het huis en het eerste wat ze deed was een fiets kopen - een echte Nederlandse vrouw. Stijg op in een tweede leven!
   Haar man Teus vatte het als volgt samen:   "We organiseren ook een bedankfeest waar iedereen welkom is. Het gaat niet om Jannecke. We willen God loven. De genezing is als een steen in het water gevallen is. De cirkels om hem heen worden steeds groter. We willen alle mensen aanmoedigen: God is nog steeds een god van de wonderen."

Kommentar schreiben

Kommentare: 0